Fri från tinnitus och huvudvärk!
Dan Berlin


Jag har sedan länge haft problem med tänderna. När jag var kustjägare så borrade tandläkaren vid förbandet bort alla amalgam och ersatte dem med plastfyllningar. Med åren fick jag problem med fyllningarna som gick sönder om och om igen. Tandläkaren sa att jag bet ihop för mycket och gnisslade. Jag fick en, ja två, ja tre bettskenor av tandläkaren men det blev inte nämnvärt bättre. Efter en tid fick jag även tinnitus vilken ingen läkare riktigt kunde få bort.

Kontaktade då kiropraktor Martin Fransson på Welledge, en mycket klok person, som konstaterade att en liten muskel kopplad till min käke var irriterad och tryckte mot något som gjorde att jag fick tinnitus. Jag råkade även ut för två omgångar med huvudvärk som satt i månader. Jag hade alltså huvudvärk varje dag hela tiden i 15 månader. Men återigen var det Martin Fransson som satte mig på rätt spår. Han kände att musklerna vid min käke, och muskler kopplade till käken var irriterade. Han föreslog att jag skulle kontakta Sigurd Malmberg på Mälarkliniken.

Sigurd såg att mitt bett inte var bra, och att jag inte bet ihop rent. Detta gjorde att det blev för stora belastningar på vissa muskler. Sigurd har en metod att mäta upp hur övre och undre käken står i förhållande till varandra, och därefter tillverkade han en skena som kompenserade felet så att jag bet helt rent. Redan efter 30 dagar kände jag en skillnad, först genom att jag hade vissa perioder dagtid glömde bort huvudvärken helt. Efter 2 månader hade den klingat av, Efter ca 6 månader fick jag lämna skenan och Sigurd korrigerade då min tänder så att jag fick ett helt korrekt bett.

Nu är jag helt besvärsfri, och har stora förhoppningar att det skall fortsätta så!

Som ni förstår kan jag bara ge Sigurd mina allra bästa rekommendationer, och hoppas att de med liknande problem som jag får höra om Sigurd och Mälarkliniken.

Sigurd kan sitt arbete, och han utför det med stor omsorg!
Magdalena

När jag kom till Sigurd hade jag både en käkbensoperation, och en tandreglering bakom mig. Allt detta för att rätta till mina tänder, men tänderna möttes inte riktigt iallafall. Det gjorde att jag inte kunde tugga maten ordentligt, och på grund av det fastnade maten ofta i halsen. 

Sigurd började jobba med mig, och nu ett år senare passar tänderna ihop med varandra. Det känns mycket harmoniskt och äntligen fullt normalt. 

Det är jätteskönt att kunna tugga och svälja maten på ett helt naturligt sätt.

“Sigurd är den första som har bekräftat mina käksmärtor”
Evelina

”Jag har haft käkproblem sedan jag var i 16-årsåldern vilket jag sökte läkarvård för i ett tidigt skede. Av läkare fick jag dock höra saker som "operationer kan inte hjälpa dig", "det finns inget vi kan göra" och så vidare, detta fick mig till slut att tänka att det kanske inte var så farligt.

Med åren som gick förvärrades symtomen allt mer i form av knäppningar, knaster, stor smärta i käklederna, att jag knappt kunde öppna munnen, huvudvärk och värk i axlarna. Eftersom det påverkade min vardag så mycket så sökte jag mig igen - denna gång till en tandläkare med "käkkunskap" som i sin tur hänvisade mig till Sigurd Malmberg som skulle vara väldigt kunnig i frågan.

Sigurd är den första som har bekräftat mina käksmärtor och jag har aldrig träffat en läkare med så fint bemötande. Han är väldigt tålmodig och tydlig genom hela läkningsprocessen. Jag skulle aldrig kunnat föreställa mig att det skulle vara sån stor förbättring idag och jag är så tacksam att vakna upp utan huvudvärk varje dag!”

“Jag är osäker på om det går att få denna unika behandling någon annanstans”
Jonas 21, Göteborg

"Efter tidigare bristande behandlingar blev jag rekommenderad Sigurd Malmberg. Jag kontaktade Sigurd då jag inte kunde bita ihop på ett optimalt sätt. Bettkontakt förelåg endast på ett fåtal tänder och mina käkar hade belastats felaktigt under lång tid vilket resulterat i utslitna käkleder som knäppte och knastrade. Sigurd har under sju månader behandlat mig med en bettskena som med täta besök anpassats och justerats för att successivt avlasta mina käkleder. Målet med behandlingen var att med hjälp av bettskenan återhämta och vänja in käklederna i normal position. Idag har jag efter fortsatt behandling på Mälarkliniken fått ett normalt och stabilt bett. Jag är mycket nöjd med behandlingsresultatet som jag fått hos Sigurd och jag är osäker på om det går att få denna unika behandling någon annanstans. Tack!"

“Jag hade ont i käkmuskulaturen, svårt att gapa”
Jennie 32, Solna

"Jag mötte Sigurd Malmberg våren 2015, efter ett drygt år av fruktlösa undersökningar, tandvårdsbehandlingar och alternativa behandlingar som inte hjälpt mig att komma tillrätta med mina besvär. Jag hade ont i käkmuskulaturen, svårt att gapa, värk som letade sig upp mot tinningarna och flera tänder som ömmade till den grad att det påverkade min vardag i mycket stor omfattning. Efter att ha ”provat allt” och träffat flera olika tandläkare, fick jag en remiss till Sigurd och påbörjade min behandling på Mälarkliniken. Under några månaders intensiv behandling försvann symtomen gradvis och då Sigurd hjälpte mig till kompletterande behandling fick jag en bekräftelse på att vi valt rätt väg. Jag är idag i slutfasen av min behandling och nästintill symtomfri. Jag är mycket tacksam för Sigurds professionella bemötande, kunskap och inte minst hans stora tålamod och driv – han gjorde tydligt redan från början att behandlingen är klar först då jag mår bra och är fri från alla besvär. Jag rekommenderar Sigurd Malmberg till alla som upplever liknande symtom som jag led av tidigare!"

“Känns skönt att kunna slippa bettskenan som jag haft i snart 25 år”
Johan 55, Hässelby

”Hej Sigurd !
Du ville ju att jag skulle höra av mig ungefär nu, beträffande hur det har gått:
Jag tycker att det känns jättebra, kan inte känna någon större skillnad mellan höger och vänster sida, dvs full anliggning på bägge sidor.
Känns också skönt att kunna slippa bettskenan som jag haft i snart 25 år.”

“Plötsligt upplevde jag vad det där med ”kontakt” innebar!”
Li 29, Stockholm

"Jag har haft bettproblematik, i princip sedan jag först fick mina vuxentänder.  Jag har provat med sjukgymnastik. Akupunktur. Yoga. TENS. Allt jag kunde hitta. Problemen löstes bara tillfälligt.
Sedan; Sigurd Malmberg!
Efter flera månaders behandling med en ny bettskena, slipades mitt bett om. Plötsligt upplevde jag vad det där med ”kontakt” innebar! Att tänderna passade ihop som pusselbitar, istället för som emaljblock som lite sporadiskt stötte i varandra. Jag kände hur muskler i min nacke, som alltid varit spända, slappnade av. Sigurd har under hela processen varit mycket lyhörd och dessutom visat upp så väl flexibilitet inför mina önskningar som en stor kunnighet och yrkesmässig professionalism. Han har svarat på samtliga frågor och förklarat komplexa sammanhang med klarhet och tydlighet. Jag önskar att fler människor kunde få chansen att få så bra och utförlig hjälp som jag fått genom den här behandlingen! Tack för all hjälp Sigurd!"